Na twee online edities is het ChipSoft Career Event woensdagavond 9 november weer 'gewoon' op ons hoofdkantoor in Amsterdam. Benieuwd hoe jij impact kunt maken in de zorg via slimme ICT? Meld je dan snel aan. Myrthe Sennema (hoofd Team Recruitment) vertelt alvast meer over het avondvullende programma én jouw carrièrekansen. "Wat vooral belangrijk is, is je intrinsieke motivatie om de zorg te verbeteren."

Meld je aan!

Leuk, na twee jaar weer een fysiek event! Wie hopen jullie allemaal te ontmoeten?

Heel fijn, een fysiek event is toch wat persoonlijker dan vanachter een pc. We hopen dat iedereen langskomt die geïnteresseerd is in een baan binnen de zorg-ICT. Dat varieert van informatici tot aan medisch secretaresses. Ook als je nog helemaal geen ervaring hebt in de zorg of ICT, maar wél graag wil bijdragen aan betere zorg, ben je van harte welkom. We laten graag zien welke functies er vacant zijn en hoe talentvolle mensen, jong en oud, impact kunnen maken in de zorg. Daarnaast kunnen deelnemers aan het event onze medewerkers het hemd van het lijf vragen over ons bedrijf.


Het gehele event staat in het teken van zorg-ICT?

Ja, wij staan met ons recruitmentteam op veel evenementen – zo'n zeventig per jaar – en merken dat onze niche, de zorg-ICT, relatief weinig vertegenwoordigd is. Terwijl het zo'n mooie branche is. Wij willen onze sector dus uitgebreider onder de aandacht brengen. Daarom hebben we het heft in eigen handen genomen en zelf een event georganiseerd. We doen dit nu voor het derde jaar. Na twee online events in coronatijd hebben we even overwogen om dit jaar een hybride event neer te zetten - deels online en offline - maar niets is leuker dan elkaar recht in de ogen aan te kijken en écht met elkaar in gesprek te gaan.


Wat mogen de bezoekers van dit career event verwachten?

Op deze avond ontdekken zij op een laagdrempelige manier of een carrière bij ChipSoft bij hen past. Uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje. Er komen inspirerende sprekers, zoals Peter Joosten en Marc Somberg, er zijn leuke workshops en de deelnemers kunnen alvast kennismaken met ons product, elektronisch patiëntendossier HiX. Ook zijn onze recruiters de hele avond beschikbaar om bezoekers te helpen hun cv en LinkedIn-account sollicitatie-proof te maken, eventueel met een nieuwe profielfoto die gemaakt wordt door een professionele fotograaf. Verder zijn er mooie prijzen te winnen, zoals elektrische steps, Starwars legopakketten, tablets, rituals pakketten en cadeaubonnen.


Kunnen deelnemers tijdens het event ook vragen naar specifieke vacatures?

Jazeker. We hebben ruim veertig verschillende vacatures uitstaan, voor developers in verschillende segmenten, zoals .Net-developers, BI-ontwikkelaars en cloud developers, maar ook voor software consultants en verschillende marketing- en salesposities. Zo kun je bij ons bijvoorbeeld als accountmanager aan de slag om zorginstellingen te helpen bij het behalen van hun strategische ICT-doelstellingen en -ambities.


Kun je aangeven wat hét kenmerk is van de ideale, nieuwe collega?

Wat wij vooral belangrijk vinden, is dat je de persoonlijke overtuiging voelt die we bij ChipSoft allemaal voelen. Dat je écht maatschappelijk wil bijdragen aan het verbeteren van de zorg. Daarbij staren wij ons niet blind op specifieke doelgroepen of opleidingen. Als jij echt die intrinsieke motivatie hebt, gaan we heel breed kijken naar hoe je kan bijdragen en wat wij voor jou kunnen betekenen. Je persoonlijkheid en denkniveau zijn belangrijker dan je cv of werkervaring. Je kunt bij ons namelijk in korte tijd heel veel bijleren.


Waarom vind jij de zorg-ICT zelf zo'n mooie branche?

Je kunt hier echt waarde toevoegen en maatschappelijk impact maken. Dankzij de goede gezondheidszorg zijn we tegenwoordig in staat om heel veel ziektes die tot voor kort nog dodelijk waren, chronisch te krijgen. En dat met een groeiende personeelstekort binnen de zorginstellingen. Door zorgprofessionals te ondersteunen met slimme, innovatieve ICT-oplossingen, hebben zij meer tijd voor hun patiënten en kunnen zij kwalitatief goede zorg bieden. Het is heel mooi om daar onderdeel van te mogen zijn, vandaar dat ik hier zelf ook al langer dan tien jaar aan meewerk.


Hoe kunnen geïnteresseerden ook ná het ChipSoft Career Event op de hoogte blijven van onze vacatures?

Tegen iedereen die zorgverleners wil ondersteunen via slimme ICT, of dat nu is als developer, consultant of in een salesfunctie of ondersteunende, administratieve job, zou ik willen zeggen: volg ons via social media en kijk even rond op onze werken-bij-website. Zie je een functie die bij jou past? Solliciteer direct of stuur me een connectieverzoek via LinkedIn, waar ik ook regelmatig informatie deel over werken bij ChipSoft. Je kunt me altijd een berichtje sturen. Wie weet bespreken we dan al heel snel jouw carrièremogelijkheden onder het genot van een kop koffie.