Eline Vink werkt iedere dag als technisch projectleider aan het verbeteren van de zorg. In haar blog vertelt ze hoe zij dit doet én wat haar functie zo interessant maakt. Ook zoekt zij nieuwe collega's? Wil jij aan de slag als technisch consultant?


Solliciteer direct!

Zorginstellingen kiezen steeds vaker voor oplossingen die hen duurzaam ontzorgen. Een van die oplossingen is het patiëntenportaal van HiX dat wij voor ze hosten in de cloud. Het voordeel van deze cloudversie is dat zij niet zelf servers hoeven neer te zetten en te onderhouden. Zeker voor kleinere zorgaanbieders zonder ICT-afdeling, zoals huisartsen en apothekers, is dat heel prettig.

Ook hoeven zorginstellingen met een portaal in de cloud niet (meer) zelf de nieuwe features te testen – dat doen wij voor ze. Daarnaast nemen wij ze de virusscans, Windows-updates en het databaseonderhoud uit handen. Zo beschikken die zorginstellingen altijd over een optimale omgeving.


Project stroomlijnen

Mijn taak is om de zorginstellingen die nu voor onze portalen kiezen én de zorginstellingen die nog Sharepoint 2013/2019 gebruiken te begeleiden naar de cloudvariant van patiëntenportaal. Om dit te stroomlijnen, leg ik het eerste contact met de klant. Daarin nemen we samen de scope van het project door en plannen we de implementatie in.

De technische implementatie begint met een online kick-off. Daarna zorgen onze technische consultants dat de zorgportalen werken, inclusief het inloggen met DigiD door de patiënt en met ZORG-ID voor de zorgverleners. Vervolgens gaan onze functionele consultants aan de slag om de portalen inhoudelijk in te richten en te testen.


Voortgang en verbeterpunten

Als technisch projectleider heb ik ondertussen veel contact met alle betrokkenen. We bespreken sowieso iedere twee weken de voortgang en tussendoor bewaak ik of alle administratie, afspraken en actiepunten op het juiste moment worden afgehandeld. Ook analyseer ik direct de verbeterpunten, zodat onze toekomstige projecten nóg beter verlopen.

Het schakelen tussen de verschillende projecten maakt dit een dynamische job. De ene keer zit ik met ICT-specialisten van een ziekenhuis om tafel en een dag later bespreek ik dezelfde materie met een huisarts die geen team van applicatiebeheerders achter zich heeft staan. Dat vraagt om een hele andere benadering. Erg leuk!


Bij toeval in Zorg-ICT

Eigenlijk ben ik per toeval in de zorg-ICT terechtgekomen. Na mijn opleiding Forensisch Onderzoek wilde ik graag technisch rechercheur worden, maar toen daar geen werk beschikbaar was, ben ik me gaan heroriënteren. Zo kwam ik uit bij een klinisch chemisch laboratorium en trombosezorg, waar ik uiteindelijk negen jaar voor heb gewerkt. Toen ik van een oud-collega hoorde over zijn werk bij ChipSoft, werd ik nieuwsgierig en heb ik via de website gesolliciteerd.

Voor het eerst in mijn carrière dacht ik bij een vacature: dit bén ik, ze zoeken mij! Twee gesprekken later kreeg ik een mooi aanbod. Het feit dat 'hier' alles draait om ontwikkeling, spreekt me enorm aan. Ik merk nu dat mijn ervaring in de zorg erg zinvol is geweest, want door die ervaring kan ik me goed verplaatsen in onze klanten.


Veel geleerd

Toen ik bij ChipSoft begon had ik nog niet de technische kennis die ik nu heb. Ik wist bijvoorbeeld nog niets van Kubernetes, het open-source-platform waar de cloudversie van ons portaal op draait. Die kennis heb ik al doende opgedaan. Door continu mijn ogen open te houden voor nieuwe dingen, leer ik op een leuke manier bij. En mijn intrinsieke fascinatie voor techniek en logica doet de rest.


Bekijk de vacature!