Maarten Willems ging in april aan de slag als Key Accountmanager bij ChipSoft, na een sollicitatieproces dat startte op het ChipSoft Career Event. Maarten is dus een echte Career Event-ambassadeur. In een open gesprek vertelt hij over zijn ervaringen en onboarding.

Aanmelden voor het Career Event

Wil jij, net als Maarten, kennismaken met ons bedrijf en jouw carrièremogelijkheden ontdekken? Meld je dan snel aan voor het Career Event op donderdag 8 november a.s. Er is nog maar een beperkt aantal plekken, dus wees er snel bij en meld je aan!

Maarten vertel! In november bezocht je het Career Event en je bent nu al een aantal maanden onderdeel van het keyaccountmanagement team. Hoe is dat gegaan?

Via LinkedIn vroeg een van de ChipSoft-recruiters of ik wilde langskomen op het Career Event, om laagdrempelig kennis te maken met het bedrijf, de sector Zorg-ICT en het product HiX. ChipSoft opende deze avond haar deuren om een inkijk te geven. Zo kon ik meteen zien of de branche en de bedrijfssfeer bij me pasten. Ik stond open voor een nieuwe baan, dus ik werd nieuwsgierig en besloot te gaan.


Hoe heb je die avond beleefd?

Het inkijkje dat ik kreeg, was meteen al heel leuk. In helicopterview zag ik waar ChipSoft aan werkt en wat voor gedreven mensen er werken. Het was ook heel interessant om die avond al met verschillende medewerkers en de directeur te spreken. Toen merkte ik meteen hoe laagdrempelig de organisatie is en dat sprak mij direct aan. Gevoelsmatig is dat heel apart voor een bedrijf waar duizend mensen werken. Je proefde meteen dat het nog steeds een familiebedrijf is, heel leuk.


Dit is wat anders dan de ouderwetse manier van solliciteren...

Ja, dat maakte het juist zo leuk! Ik kon meteen in het hart van het bedrijf kijken. Dan voel je toch sneller aan of iets bij je past. Ik werkte zelf in de consumentenelektronica en had nog weinig kennis over de Zorg-ICT. Op die avond ontdekte ik, door workshops en gesprekken, dat deze branche superdynamisch is, dus ik werd meteen enthousiast. Je beseft dan ook hoe enorm veel uitdagingen we als land hebben om de zorg op een kwalitatief hoog niveau te houden, maar ook toegankelijk en betaalbaar. Ik vind het een ongelooflijk leuk en interessant om daar een bijdrage aan te leveren.


Hoe verliep het contact na van het evenement?

Er kwam al heel snel een follow up en er werd echt geluisterd naar mijn ervaringen! Ik was daardoor nog zekerder dat ik openstond voor een vervolggesprek. Team Recruitment heeft dat proces heel prettig begeleid.


Hoe bevallen de eerste maanden als accountmanager?

Heel goed! Ik heb een aantal zeer interessante zorginstellingen in mijn portefeuille en vind het superleuk om samen te werken aan het finetunen van de zorg die zij leveren. Ook heb ik gemerkt dat het ontzettend gaaf is om onderdeel te zijn van een organisatie die de software ontwikkelt, implementeert, onderhoudt én verbetert. Daardoor kan ik een langdurige relatie met de zorginstellingen opbouwen.


Hoe kijk je terug op je onboarding?

Wat ik heel prettig vond, is dat ik rustig kon 'landen'. Ik kreeg de tijd om te leren, ging mee met collega's naar klantgesprekken en kreeg inhoudelijke demo's om mijn kennis te vergroten, voordat ik mijn eigen takenpakket kreeg. De een-op-een begeleiding die ik kreeg, was heel prettig. Ook toen bleek weer dat de sfeer heel open is. Dat vind ik echt een mooie eigenschap van ChipSoft. En wat ik ook mooi vindt: als je hier ondernemerschap toont, krijg je daar kansen voor terug.

Van de sfeer en cultuur krijg je ook vanaf dag 1 veel mee. Iedereen is wel druk, maar neemt echt de tijd om jou te helpen en te leren kennen. Je merkt dat je te maken hebt met professionals met passie voor het product en de branche en dat werkt aanstekelijk. Ik had niet verwacht dat ik binnen een half jaar al zoveel zou weten van ICT en zorgprocessen. Dat gaat ongelooflijk snel. Tegelijkertijd kom je er achter wat je allemaal nog niet weet. Je bent nooit uitgeleerd, want deze branche blijft altijd in ontwikkeling.


Wat is jouw advies aan professionals die nog twijfelen om naar het Career Event te komen?

Als je niet per se aan het bed van een patiënt wil staan maar wél wil bijdragen aan betere zorg, dan zou ik hier zeker een avond in investeren. De openheid van alle medewerkers, maar ook alle inhoudelijke sessies, geven je echt een goed beeld!


Dit jaar is het thema 'zorg van de toekomst'. Hoe wil jij hieraan bijdragen?

Ik hoop dat de zorg van de toekomst voor een groot deel de zorg is die we door slimme ICT juist níet hoeven te leveren. Preventie dus. Ook zijn we door slim gebruik van data steeds beter in staat om voorspellend te werken. Hier hebben we als bedrijf veel focus op en ik vind het bijzonder dat ik mijn' zorginstellingen hierin mag begeleiden, in relatie tot onze ICT-oplossingen.


Ik meld me aan voor het Career Event