"Werken aan zorg-ICT die patiënten meer regie geeft over hun eigen zorg, geeft veel voldoening." Aan het woord is Anne-Claire Oostdam, die als teamleider Zorgportaal werkt aan zinnige oplossingen voor patiënten én zorgverleners. Voor haar team is ze op zoek naar nieuwe collega's.

Solliciteer direct!
"Met tien vaste teamleden en twee werkstudenten werken we aan de inrichting en implementatie van patiëntenportalen, zorgverlenersportalen en het transmuraal portaal van ons elektronisch patiëntendossier HiX. Daarnaast ondersteunen we zorginstellingen met zelfservicekiosken en sluiten we digitale apps aan op onze oplossing voor gegevensuitwisseling."


Gebruiksvriendelijk voor patiënten

Persoonlijk vind ik het belangrijk dat patiënten een transparant zorgproces ervaren. Ons patiëntenportaal biedt hier een gebruiksvriendelijke oplossing voor. Hiermee kunnen zij eenvoudig hun behandelverslagen inzien en e-consulten versturen. Maar ze kunnen ook online inchecken voor hun fysieke ziekenhuisafspraak. Patiënten krijgen dan twee dagen voor die afspraak een email waarmee zij kunnen inloggen op hun portaal, om vervolgens hun persoonlijke gegevens te controleren en aan te passen als dat nodig is. Dit versoepelt de doorstroom in het ziekenhuis en vermindert de registratielast voor zorgverleners.


Informatie uit andere ziekenhuizen

Naast de portalen voor patiënten werken we met ons team aan zorgverlenersportalen. Artsen van de ene zorginstelling kunnen hiermee in het portaal van een andere zorginstelling kijken, als de behandeling van een patiënt daarom vraagt. Bijvoorbeeld als de patiënt in een 'vreemd' ziekenhuis terechtkomt na een ongeluk tijdens zijn of haar vakantie. De behandelaars hebben dan direct toegang tot de relevante informatie uit het 'thuisziekenhuis' van de patiënt.


Beweeglijkheid

Een van de leukste dingen aan ons werk, is de enorme beweeglijkheid van ICT. Er verandert veel, de ontwikkelingen gaan snel en er liggen ontzettend veel kansen om het portaal en de gegevensuitwisseling tussen zorginstellingen en met de patiënt te verbeteren.


Wensen naar developers

Het hele jaar door werken we aan projecten voor zorginstellingen in Nederland en België. Soms op locatie, maar meestal vanuit kantoor. We zetten het portaal bij ze neer, richten het in en testen samen of alles naar wens werkt. Ook leveren we online support aan de zorginstellingen die al met ons portaal werken. We finetunen de portalen direct waar dat mogelijk is en nemen grotere ontwikkelwensen mee terug naar kantoor. Daar bespreken wij ze met onze developers, die op dezelfde afdeling zitten als wij. Lekkere korte lijntjes!


Aan tafel met de zorg

Regelmatig zijn de wensen van een klant ook voor andere ziekenhuizen interessant. Deze wensen brengen we dan in bij de gebruikersgroep binnen ons Innovatieplatform. Deze groep komt meerdere keren per jaar bij elkaar. Hier zitten we dan samen met afgevaardigden van bijna elk ziekenhuis om tafel, om hun gezamenlijke ontwikkelwensen te bespreken en uit te werken in onze software. Zo werken we samen aan betere zorg.


Intrinsieke wil

Iedereen in ons team heeft een achtergrond in de zorg of de bewegingsleer. Maar de belangrijkste eigenschap die we allemaal hebben, is de intrinsieke wil om de zorg te verbeteren. Bij mij zat die er al vroeg in en tijdens mijn stage bij een revalidatiecentrum is dat alleen maar sterker geworden. Daar heb ik zelf ervaren dat er nog zó veel te winnen is voor patiënten. Met slimme ICT kunnen wij hen nog veel meer meenemen in hun zorg.


Extra mensen

Het afgelopen jaar hebben we al mooie resultaten behaald. Zo hebben we voor meer dan zestig ziekenhuizen gerealiseerd dat hun patiënten de eigen gegevens kunnen ophalen en overnemen vanuit hun persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO). Gaaf toch?! Ook voor komend jaar hebben we mooie uitdagingen. En daar kunnen we nog extra mensen bij gebruiken.


Word jij onze nieuwe collega?

Wil jij ook de zorg verbeteren met slimme ICT-oplossingen voor patiënten en zorgverleners? Solliciteer dan op de functie van consultant e-health. Wie weet maak jij dan binnenkort deel uit van ons hechte team, dat elkaar ook na werktijd regelmatig opzoekt, bijvoorbeeld om te padellen, squashen of uiteten te gaan.