• HiX biedt verpleeghuizen, verzorgingshuizen en thuiszorginstanties een volledig geïntegreerd en innovatief zorginformatiesysteem/elektronisch patiëntendossier (ZIS/EPD). Deze totaaloplossing voor dossiervoering, zorgadministratie, zorglogistiek, planning en eHealth ondersteunt zorgprofessionals en administratief medewerkers optimaal tijdens hun werkzaamheden.


  Geïntegreerd EPD

  HiX biedt een volledig geïntegreerd EPD waarin alle zorgactiviteiten volledig zijn opgenomen. Hiermee is HiX dé totaaloplossing voor uw verpleging, verzorging en thuiszorgorganisatie. 

  Met HiX beschikt uw organisatie over dossiervoering, optimale ondersteuning in het methodisch werken, eHealth, registraties ten behoeve van de BOPZ, managementinformatie en financiële afhandeling in één geïntegreerd systeem. Hierdoor worden de zorgverleners, behandelaren en paramedici als de arts ouderengeneeskunde, de fysiotherapeut en diëtist volledig ondersteund. 


  Registratie aan de bron

  HiX waarborgt niet alleen de ‘eenmalige registratie aan de bron en meervoudig gebruik’, het stelt uw organisatie ook in staat alle mogelijke controlemechanismen, beslissingsondersteuning, zorgpaden, data-analyses en communicatietools in te zetten om zorgverleners optimaal en geïntegreerd te ondersteunen. Zo slaat u als organisatie een aanzienlijke efficiencyslag, verhoogt u de cliëntveiligheid, reduceert u de registratielast en optimaliseert u de financiële declaraties.


  Methodisch werken

  Methodisch werken is een belangrijk onderdeel van het proces binnen een verpleging-, verzorging en thuisorganisatie. HiX ondersteunt methodieken en standaarden. Hiermee zorgt u dat het methodisch- en plangericht werken binnen uw zorginstelling maximaal geborgd wordt. Voorbeelden van methodieken en standaarden binnen HiX zijn: het Actiz-Model Zorgleefplan. Een voorbeeld van een methodiek en standaard die volledig ondersteunt wordt door HiX is het Actiz Model-Zorgleefplan. Daarnaast zijn de anamnese en verpleegproblemen gebaseerd op de classificatie van de NANDA, NIC en NOC (Carpenito), de 11 gezondheidspatronen van Gordon en de verpleegproblemen volgens de PES-structuur  onderdeel van HiX en zal ook de OMAHA systems op korte termijn worden ondersteunt.

  Hierbij worden de risicofactoren, etiologie en de eventuele symptomen automatisch ingevuld, inclusief de bijbehorende doelen en interventies. Deze interventies komen automatisch terug op de verpleegkundige werklijst, waarna over de ‘outcome’ van deze doelen kan worden gerapporteerd.


  Meer regie bij cliënt en het netwerk

  Met het geïntegreerde online portaal van HiX stelt u cliënten en/of hun verwanten in staat om specifieke zorgzaken zelf uit te voeren, waar en wanneer het hen uitkomt. Afspraken inplannen, vragenlijsten invullen, (delen van) het eigen dossier inzien, eConsults voeren, beeldbellen, uitslagen opvragen; HiX faciliteert dit allemaal online. Ook kunnen uw cliënten eenvoudig zelf gemeten gezondheidsgegevens in hun dossier invoeren, zodat ze direct beschikbaar zijn voor de zorgprofessionals. Zelfmetingen worden hierdoor extra waardevol voor zowel cliënt als zorgverlener. Ze nemen medewerkers (administratief) werk uit handen, terwijl cliënten het prettig vinden dat zij meer zelf kunnen doen.


  Meer weten?

  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met communicatie@chipsoft.nl

Kan ik u helpen?

. . .
De chat is beëindigd